Contes per a grans i menuts

El passat diumenge, va tenir lloc la sessió doble de contacontes amb la participació enguany de l’ontinyentina Almudena Francés. De vesprada, i a l’ombra del pati de la Casa Betània, l’espectacle “Co-co contes de gallines” va delectar els més menuts amb una selecció de contes tradicionals, llibres, àlbums, cançons, dites i objectes relacionats amb les històries més nostres, com són les protagonitzades per a aquest tipus d’aviram. I a la nit, en un entorn màgic com el Calvari, va ser el torn perquè joves i adults gaudiren de la paraula contada amb la sessió titulada “De valentes, sabudes i bobes”. En aquesta selecció d’històries, les dones jugaven un paper principal en els contes: de vegades protagonistes, d’altres d’antagonistes; en algunes contes eren valentes, però en d’altres covardes, sabudes o fins i tot bobes… Ara bé, tots els relats seleccionats formaven part dels contes tradicionals que s’han anat contant al llarg de la història, i alguns d’aquests sembla mentida que ho hagen sigut, ja que de manera habitual hem escoltat versions que responien a l’estereotip de dona guapa que espera, però com vam poder comprovar gràcies a Almudena, a la tradició hi ha de tot, com en la mateixa vida.  

Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *