Teatre per a estudiants

Avui, l’alumnat de 3r Cicle de Primària de l’aulari d’Atzeneta i d’ESO del CRA de Penyagolosa, gràcies al l’Ajuntament d’Atzeneta ha pogut gaudir d’una obra de teatre molt especial en vistes del 23 d’abril, Dia Internacional del Llibre.

A la sala gran del Casal Popular l’alumnat ha tingut l’oportunitat de descobrir una figura femenina sovint invisibilitzada, però cabdal i pionera en el món del cinema. Alice Guy fou la primera persona a tot el món a exercir l’ofici de directora del setè art i inventora de la ficció cinematogràfica i del cinema narratiu. I com molt bé ens ha mostrat l’espectacle de la companyia 3000 ducados, la seua infantesa i joventut farcida de llibres i històries, de contes i faules que van despertar en ella la imaginació, van aconseguir plantar-li la llavor de la innovació i la determinació i l’afany per aconseguir qualsevol objectiu que es va proposar. Una barreja de contacontes, jocs d’ombres i projeccions originals dels primers passos del cinema que han comptat amb una excepcional interpretació de l’actriu Marta Vicent, posant-se en la pell a vegades d’una jove Guy somiadora, altres quan aquesta ja era més vella i ho havia aconseguit tot, amb una interessant modulació de veus i certament graciosa en l’aparició dels animals de les faules i contes que ha narrat, i un suggerent esquetx de mímica com a mostra original dels inicis del cinema mut.

Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *